Lütfen bekleyin...
1505 - TÜBİTAK Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı

1505 - TÜBİTAK Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı

Amaç  
Üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamaktır.  

Kimler Başvurabilir?  
Sektörüne bakılmaksızın; 

Firma düzeyinde katma değer yaratan, 
Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden sermaye şirketleri ile Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, 
Vakıf üniversiteleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve ilgili mevzuatında Ar-Ge yapmakla görevlendirilmiş kamu araştırma merkez ve enstitüleri ortak proje başvurusunda bulunur. 

Proje Süresi 
Proje desteklenme süresi proje bazında en fazla 24 aydır. 

Proje Bütçesi

Proje bütçesi üst sınırı 1.000.000TL’dir. 
Ayrıca Proje Teşvik İkramiyesi ve destek kapsamına alınan proje bütçesinin %5’i Proje Kurum Hissesi TÜBİTAK tarafından ödenir. 
TÜBİTAK’ın karşılayacağı bütçe oranı, Müşteri Kuruluş KOBİ ise proje bütçesinin %75’i, Büyük ölçekli ise %60’ıdır. Kalan tutar Müşteri Kuruluş tarafından karşılanacaktır. 
Müşteri Kuruluş ve TÜBİTAK’ın Yürütücü Kuruluş tarafından açılacak proje özel hesabına aktaracakları tutarlar, proje başlangıç tarihinden başlayacak şekilde tanımlanan 6’şar aylık dönemlerdeki proje giderlerine orantılı olarak ve taksitler halinde yapılacaktır. 
Yürütücü Kuruluş, Müşteri Kuruluştan dönemsel bütçenin %10’unu aşmamak kaydıyla hizmet alabilecektir, bu kapsamda müşteri kuruluş proje sorumlusunun giderleri de desteklenebilecektir. Böylece müşteri kuruluşun projeye sağladığı katkı payının bir bölümü, hizmet alımı karşılığında müşteri kuruluşa geri ödenebilecektir. 
Proje Teşvik İkramiyesi, 6 aylık dönemlerin teknik değerlendirmesi yapıldıktan sonra proje ekibindeki araştırmacılara ödenecektir. 
Desteklenen Gider Kalemleri: 

a) Personel giderleri, 
b) Seyahat giderleri, 
c) Alet, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri, 
ç) Danışmanlık hizmeti ve diğer hizmet alım giderleri, 
d) Malzeme ve sarf giderleri. 

Başvuru Tarihleri 
Başvurular yılın her günü sürekli olarak açıktır. Program hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-1505-universite-sanayi-isbirligi-destek-programi